NL Sambo maakt debuut op Europese Spelen 2019

NL Sambo maakt debuut op Europese Spelen 2019

Vandaag en morgen (22 en 23 juni) wordt in Minsk, Wit-Rusland het Sambotoernooi van de Europese Spelen gehouden. Dit zijn de 2e European Games, 4 jaar geleden werden in Baku (AZE) voor de eerste maal deze Spelen georganiseerd.

In Baku stond Sambo ook op het programma, maar de SBN zat toen nog niet onder de NOC*NSF. Afgelopen jaar heeft de SBN via de KNKF erkenning gekregen van de NOC*NSF en zijn we hard aan de slag gegaan om Sacha Gorissen naar de European Games te krijgen. En dat is gelukt! Zondag 23 juni zal Sacha de mat op gaan in de gewichtsklasse tot 80 kg en zal ze proberen een gooi te doen naar een podiumplaats. Natuurlijk gaat ze voor goud!

Vrijdag 21 juni was de grote opening van de Spelen in het Dinamo Minsk stadion.